Limbo (Limbo 92)

Hingst f. 1995, 162 cm i mkh. Westfaler uppfödd i Tyskland av Werner Fricke.

E. Lancer III - Paradox I

Limbo godkändes på prestation i Westfahlen, Westfälisches Pferdestammbuch e.V. ,i december 2015. Avkommorna kommer att registreras där. För länk till hans sida tryck här, där finns avelsindex för hans släktingar. För stamtavla som går längre tillbaka klicka här.

Tävlat 1,40 med placeringar med Elin Hällgren i Sverige. En riktig drömhäst som älskar att tävla och få uppmärksamhet. Anna-Corinne och Limbo har vinster t om 1,30 och har startat 1,40 med ett nedslag 2016. De vann maj månads kval till Amatörtouren i Falsterbo 2015 och var där 3:a och 5:a i semifinalerna. Han har tävlat i Tyskland, Holland och Sverige. En hållbar häst som har tävlat sedan han var fyra och fortfarande är fräsch. Vi hoppas att hans avkommor ska bli lika hållbara!

 

Lite om hans stamtavla:

Limbos mor Pamela är statspremiesto och har förutom Limbo lämnat en godkänd hingst i BWP, Playboy (e. Pilot). Playboy har avkommor i 1,40 hopp och är morfar till den godkända hingsten Replay som tävlat 1,60. Limbo har också en halvsyster e. Acord II, Ashley, som har lämnat två avkommor e. Potsdam: Pontavice (Grand Prix-hopp) och Pontoromo (1,40).

Lancer III (e. Landgraf I - Fantus) tävlade själv 1,50 och är elit hingst (godkänd i BAVAR, Berl-Brandenb, SANH, HANN, MECKL, WESTF och OLDBG). Han har bla lämnat hästar som Edwina Tops-Alexanders Late Night (1,60), William Fox-Pitts Lionheart (CCI*). På EM i Göteborg 2018 var han med som morfar till Chacco's Son (e. Chacco-Blue) riden av Maurice Tebbel.

Lancer III har två helsyskon som är godkända hingstar, Lancer I (1,40 hopp) och Lancer II. Lancer I är morfar till flera hästar i 1,60 och även i GP-dressyr. Lancer II har lämnat de godkända hingstarna Limmerick (ue. Caletto II), Lancaster (ue. Johanniter) och Lester (ue. Julio Mariner xx). Han har avkommor i 1,60 och GP-dressyr, hans avkommor har i sin tur lämnat gdk hingstar, samt hästar i 1,60 och GP-dressyr.

Paradox I (e. Papayer xx - Almfreund) har en helbror, Paradox II, och en halvbror, Schwangau (e. Schwarzkittel), som är godkända hingstar.

 

Vi avlar framförallt själva med Limbo men kan ta emot ett begränsat antal ston för naturlig betäckning. Kostnaderna är då:

Språng: 2500 kr
Vid konstaterad dräktighet: 3000 kr
Moms och kostnad för eventuell uppstallning tillkommer.

Halvblod registreras i Westfalen och där tillkommer dessa kostnader:
Membership contribution 64,20 Euro (yearly)
Broodmare Registration fee studbook I or II 53,50 Euro (one-time-fee)
Contribution per active registered broodmare 32,10 Euro (yearly)
Foal registration fee incl. Horse Passport 85,60 Euro
DNA pedigree examination 32,10 Euro

Vi hjälper till med kontakten med förbundet i Tyskland.
Han är röntgad så det är möjligt att det även går att använda sig av SWB:s "Ett sto-licens".

Ponny eller korsningar registreras i Svenska Hästavelsförbundet.

 

FILM


Foto: Stefan Keturi


Lancer III.


Paradox I.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)