Limbo

Tidigare hade vi New Forest-hingsten Hedlanda Good Boy och ridponnyhingsten Axxas Intermezzo på station, om du söker info om dem finns det här.


Limbo, hingst, f. 1995, 162cm i mkh. Westfaler uppfödd i Tyskland av Werner Fricke.

E. Lancer III - Paradox I

Limbo är godkänd i Westfahlen, Westfälisches Pferdestammbuch e.V. Avkommorna registreras där. För länk till hans sida tryck här, där finns avelsindex för hans släktingar. För stamtavla som går längre tillbaka klicka här.

Tävlat 1,40 med placeringar med Elin Hällgren i Sverige. En riktig drömhäst som älskar att tävla och få uppmärksamhet. Anna-Corinne och Limbo har vinster t om 1,30 och har startat 1,40 med ett nedslag 2016. De vann maj månads kval till Amatörtouren i Falsterbo 2015 och var där 3:a och 5:a i semifinalerna. Han har tävlat i Tyskland, Holland och Sverige. En hållbar häst som har tävlat sedan han var fyra år och fortfarande är fräsch. Vi hoppas att hans avkommor ska bli lika hållbara!

 

Lite om hans stamtavla:

Limbos mor Pamela är statspremiesto och har förutom Limbo lämnat en godkänd hingst i BWP, Playboy (e. Pilot). Playboy har avkommor i 1,40 hopp och är morfar till den godkända hingsten Replay som gått 1,60. 

Lancer III (e. Landgraf I - Fantus) tävlade själv 1,50 och är elit hingst (godkänd i BAVAR, Berl-Brandenb, SANH, HANN, MECKL, WESTF och OLDBG). Han har bla lämnat hästar som Edwina Tops-Alexanders Late Night (1,60), William Fox-Pitts Lionheart (CCI*, OS silver i lag, London, 2012). På EM i Göteborg 2018 var han med som morfar till Chacco's Son (e. Chacco-Blue) riden av Maurice Tebbel.

Lancer III har två helsyskon som är godkända hingstar, Lancer I (1,40 hopp) och Lancer II. Lancer I är morfar till flera hästar i 1,60 och även i GP-dressyr. Lancer II har lämnat de godkända hingstarna Limmerick (ue. Caletto II), Lancaster (ue. Johanniter) och Lester (ue. Julio Mariner xx). Han har avkommor i 1,60 och GP-dressyr, hans avkommor har i sin tur lämnat gdk hingstar, samt hästar i 1,60 och GP-dressyr.

Paradox I (e. Papayer xx - Almfreund) har en helbror, Paradox II, och en halvbror, Schwangau (e. Schwarzkittel), som är godkända hingstar.

 

Vi använder i första hand Limbo till våra egna ston men kan ta emot ston för naturlig betäckning vid intresse. 

 

FILM


Foto: Stefan Keturi


Lancer III.


Paradox I.